“Lastega ja lastele” eripreemia Heinar Jahule

Lastekaitsepäeval  1. juunil jagati presidendi roosiaias tunnustusauhindu „Lastega ja lastele“, kus eripreemia sai ka Nõmme legendaarne kabetreener Heinar Jahu. Tunnustusauhinna andis üle president Kersti Kaljulaid.

„Pea 40 aastat kabetreenerina töötanud Heinar Jahu on panustanud just lastesse ja noortesse. Heinari õpilasi on meistritiitliga pärjatud nii maailmas kui ka Eestis. Lisaks laste juhendamisele on ta ka aktiivne võistluste korraldaja. Rõõmu, osalemiskogemust ning hoolimist on saanud tunda väga paljud. Heinaril on alati kaasas väike tagavara komme, ikka selleks et kedagi premeerida või siis kommikabet mängida,” seisab põhjenduses.

Üks väga Heinarit iseloomustav seik oli ka roosiaeda sisenedes, rääkis Rabarübliku lasteaia õppealajuhataja Piia Aasmäe, kes Heinar Jahu kandidaadiks üles seadis ning kes teda koos perega pidulikul sündmusel saatis.

„Heinar tuli oma pruuni kohvriga, kus tal tavaliselt kabelaud ja nupud. Turvakontroll lasi ta kenasti läbi. Aga see polnud see, mida Heinar lootis. Astus turvamehele ligi ja küsis: „Ehk soovite mu kohvrit kontrollida?” Kui vägisi peale surutakse, siis ei jäänud turvamehel muud üle. Heinar laotas oma kohvri roosiaia sissekäigus laiali. „Näe, siin on kabenupud, siin tass kirjaga „Nõmme – Eesti kabepealinn”; aga te ikka muidu teadsite, et Nõmme on kabepealinn? Nii, siin on kabelauad, šokolaadist kabenupud….” Ja nii ta seal nautis oma hetke. Loomulikult roosiaias organiseeris koheselt lauad ja pani rahva mängima,” kirjeldas olukorda Piia Aasmäe.

Heinar Jahu kinkis presidendile enda kirjutatud kabeõpiku „Üks, kaks ja kabesse”, mis on samal aastal välja antud, mil Kersti Kaljulaid sündis – 1969. aastal, lisaks šokolaadist kabenupud ja tassi.

Heinar Jahu on pälvinud ka Nõmme linnaosa tunnustusauhinna.

Auhinnaga „Lastega ja lastele“ tänatakse ja tunnustatakse inimesi ja organisatsioone, kelle uued algatused või pikemaajaline tegevus on positiivselt mõjutanud laste ja perede käekäiku kohalikul, maakondlikul või üleriigilisel tasandil. Auhinda annab välja algatusgrupp, kuhu kuuluvad:MTÜ Eesti Asenduskodu Töötajate Liit, MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit, MTÜ Lastekaitse Liit, MTÜ Oma Pere, MTÜ SEB Heategevusfond, Vabariigi Presidendi Kantselei ja Õiguskantsleri Kantselei.

Nõmme Facebookis
Õiguskantsler

Fotod: Romet Kannukene

18765737_1417503425008574_6609394287052008142_n.jpg

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.